Міжнародна сесія молодих учених «Олімпійський рух»

IMG 2050 2З 23 травня по 6 червня у місті Олімпія (Греція), на базі Міжнародної олімпійської академії, проходила 55-та міжнародна сесія молодих учених, в якій взяв участь асистент кафедри ОВПК – Олексій Павленко.

Відкрив ювілейну сесію президент Греції Прокопис Павлопулос, також цей захід вшанували своєю присутністю заступник міністра культури, освіти та у справах релігій Никос Ксидакис, президент Міжнародної олімпійської академії Ісідорос Кувелос, президент Національного олімпійського комітету Греції Спірос Капралос.

Головною темою сесії було обрано «Олімпійський рух», в обговоренні проблем, пов'язаних з цим глобальним явищем, взяли участь 175 молодих осіб з 90 країн. Серед найважливіших напрямів популяризації олімпійського руху розглядалась видавнича діяльність, видання навчальної літератури з актуальних питань історії та становлення олімпійського руху як ключового фактору освітньої діяльності і спрямування молоді на здоровий спосіб життя.

Учасники сесії прослухали лекції передових фахівців сфери олімпійської освіти, взяли участь у засіданнях дискусійних груп.
По закінченню сесії учасники були нагородженні дипломами Міжнародної олімпійської академії.