Держава у смартфоні

Photo16 лютого 2020 р. у Києві в Конгресно-виставковому центрі «Парковий» Міністерство цифрової трансформації України презентувало мобільний застосунок адміністративних послуг «Дія» (https://plan2.diia.gov.ua) та Національну онлайн-платформу цифрової освіти (https://osvita.diia.gov.ua).

Презентація відбулася за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, представників посольств, міжнародних організацій і партнерів проєктів.

Володимир Зеленський, зокрема, зазначив, що держава має бути для людини зручним, простим і зрозумілим сервісом. Олексій Гончарук підкреслив, що освіта – це розвиток людського капіталу. Арсен Аваков продемонстрував цифрове посвідчення водія та повідомив, що наступним кроком МВС у цьому напрямі орієнтовно у березні ц.р. стане цифровий образ паспорта громадянина України. Примітно, що із запуском цього сервісу Україна ввійшла до четвірки країн ЄС і в десяток країн світу.

У 2020 році заплановано надавати у цифровій формі 50 найпопулярніших державних адміністративних послуг, у т.ч. запровадити цифровий студентський квиток.

Від КПІ імені Ігоря Сікорського учасницею презентації була доц. кафедри МВПГ Я.Є.Сошинська.

Photo2