14.10-18.10.2015 Книжковий ярмарок

У німецькому місті Франкфурт триває книжковий ярмарок 2015 — один з найдавніших у Європі. На ярмарці представлено книги, журнали, газети, атласи, карти, енциклопедії, комікси, інші друковані та мультимедіа видання, участь у виставці беруть більше ніж 7000 видавництв. В плані ярмарку більше 3500 заходів.

Національна експозиція України розміститься на площі в 100 кв. м. Складатиметься вона з трьох тематичних спрямувань, що відкриватиме зарубіжному видавцеві і читачеві Україну.

Перше «вікно» презентуватиме книги про останні політичні події в Україні («Аеропорт» Сергія Лойка, «Іловайськ» Євгена Положія, «Сильне ім'я Надія» Надії Савченко, «Оповідання» Олега Сенцова, «Художник війни» Максима Бутченка та інші).

Друге «вікно» представить твори Ліни Костенко, Юрія Щербака, Сергія Жадана, Любка Дереша, Юрія Винничука, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика та інших.

Третє «вікно» складатиметься з книг українських авторів у перекладі на мови народів світу — англійську, німецьку, французьку, іспанську тощо. Це «Кобзар» Тараса Шевченка у перекладі англійською та німецькою, перекладені твори сучасних письменників Андрія Куркова, Марії Матіос, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Андрія Кокотюхи, Сергія Жадана та інших.

Детальніше про Франкфуртський ярмарок.

(інформація з офіційного сайту Франкфуртського ярмарку http://buchmesse.de/en та Державного комітету телебачення і радіомовлення http://comin.kmu.gov.ua/)